Ψυχολογική Υποστήριξη

Ψυχολογική Υποστήριξη

Η ψυχολογική υποστήριξη αναφέρεται στη θεραπεία ενός ατόμου που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε επίπεδο συναισθήματος και συμπεριφοράς, με σκοπό την προαγωγή και την ενίσχυση της ψυχικής του υγείας, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσο της, το λόγο.
Ψυχολόγος είναι ο επιστήμονας που ασχολείται με τη μελέτη της σκέψης, της νοητικής λειτουργίας, του συναισθήματος και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, σε όλα τα αναπτυξιακά του στάδια. Πραγματοποιεί ψυχολογική αξιολόγηση και παρέχει ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε ατομικό, οικογενειακό ή ομαδικό επίπεδο. 

Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιών & Εφήβων

Ορισμένες φορές, τα παιδιά και οι έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες που επηρεάζουν την ανάπτυξή τους, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η συνδρομή ψυχολόγου για άμεση θεραπευτική παρέμβαση.
Η ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά αξιοποιεί ως θεραπευτικά μέσα δραστηριότητες που τους είναι οικείες, όπως το παιχνίδι, η ζωγραφική, τα παραμύθια και η δημιουργία κατασκευών. Το παιχνίδι αποτελεί μέσο έκφρασης για τα παιδιά, καθώς με αυτό αναπαριστούν τα συναισθήματα, τις δυσκολίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τι είναι αυτό που τα δυσκολεύει.
Στόχος της θεραπευτικής παρέμβασης είναι να μάθουν τα παιδιά και οι έφηβοι να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να επεξεργάζονται και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τις ανησυχίες τους, με τελικό σκοπό να είναι πιο χαρούμενα.
Κατά τη ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι γονείς. Τις περισσότερες φορές, συγχρόνως με τη θεραπεία των παιδιών, οι γονείς λαμβάνουν συμβουλευτική, με σκοπό να στηρίξουν από τη πλευρά τους τη θεραπεία του παιδιού, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική.

  Τούφας Κωνσταντίνος Κεντρο Ειδικών Θεραπειών
  Newsletter

  Εγγραφείτε στο newsletter και θα σας ενημερώνουμε με τα τελευταία νέα και τις ειδικές προσφορές μας.

  Με την εγγραφή κερδίζετε δώρο τα e-book
  “Τα όρια στα παιδιά είναι αναγκαία!”

  20 + 1 Σημεία Εγρήγορσης!”

  “Ο ύπνος των παιδιών”