Λεξιπόντιξ

Πρόγραμμα θεραπείας Τραυλισμού Παιδιών Σχολικής Ηλικίας

Ο Λεξιπόντικας αποτελεί το πρώτο δομημένο πρόγραμμα θεραπείας τραυλισμού για παιδιά σχολικής ηλικίας

Ο λεξιπόντικας, ύστερα από μία πολυετή επιτυχημένη διαδρομή σε Αμβέρσα, Οξφόρδη, Δουβλίνο και Ελλάδα, σταθερά συνεχίζει την διεθνή παρουσία του σε Ευρωπαϊκά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά για τον Τραυλισμό. Έχει πλέον τύχει της αποδοχής της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας. 


Η θεραπεία στοχεύει στην αναδόμηση της συνολικής εμπειρίας του τραυλισμού του παιδιού που τραυλίζει. Περιλαμβάνει τεχνικές ομιλίας, κλινικά εργαλεία για τις σκέψεις και τα συναισθήματα και στρατηγικές υποστήριξης από πρόσωπα του περιβάλλοντος. Μέσω της θεραπείας, παιδί και γονείς διευκολύνονται να επιτύχουν επιθυμητές αλλαγές στην ομιλία και την επικοινωνιακή λειτουργικότητα.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα βασίζεται στα πλέον σύγχρονα ερευνητικά πορίσματα, θεωρητικά μοντέλα και σε κλινικές προσεγγίσεις αποδεδειγμένης κλινικής αποτελεσματικότητας. Αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα ελληνικά δεδομένα και εισάγει μια καινοτόμο στάση και δυναμική στη θεραπεία τραυλισμού παιδιών σχολικής ηλικίας.

Αξιοποιούνται κλινικές πρακτικές Βραχείας Θεραπείας Εστίασης στη Λύση (SFBT), Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (CBT), Θεραπείας Αλληλεπίδρασης Γονέα-Παιδιού (PCI) σε συνδυασμό με Τεχνικές ροής Ομιλίας (Block Modification & Fluency Shaping).


Τούφας Κωνσταντίνος Κεντρο Ειδικών Θεραπειών
Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και θα σας ενημερώνουμε με τα τελευταία νέα και τις ειδικές προσφορές μας.

Με την εγγραφή κερδίζετε δώρο τα e-book
“Τα όρια στα παιδιά είναι αναγκαία!”

20 + 1 Σημεία Εγρήγορσης!”

“Ο ύπνος των παιδιών”