Το μεγαλείο της απλότητας - Τούφας Κωνσταντίνος

Όλοι μαθαίνουμε πολλά πράγματα από τα παιδιά μας, έτσι κι εγώ. Κάθε μέρα με βοηθάνε να ανοίγω την καρδιά μου και μου δίνουν πολλά μαθήματα για τη δύναμη του απλού. Κάπως έτσι, φθάνω σε μια  πρόσφατη μικρή ιστορία με τις κόρες μου.

Πριν από ένα μήνα, στα πλαίσια ενός συνεδρίου που είχα προγραμματίσει να παρακολουθήσω στην Αθήνα, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε όλη η οικογένεια για να γιορτάσουμε παράλληλα τα γενέθλια των κοριτσιών.

Ήταν το πρώτο τους ταξίδι στην πρωτεύουσα και ήταν πολύ ενθουσιασμένες γι’ αυτό. Έτσι λοιπόν τριγυρίσαμε στην Πλάκα και πήγαμε στο  μοναδικό μουσείο της Ακρόπολης. Την άλλη μέρα επισκεφτήκαμε το Αττικό ζωολογικό πάρκο, φάγαμε ένα σπουδαίο γεύμα σε εστιατόριο γνωστού σεφ και τέλος είδαμε μια καταπληκτική παράσταση για παιδιά. Ένα τριήμερο γεμάτο απολαύσεις και αξέχαστες αναμνήσεις για την οικογένεια μας.

Τη Δευτέρα το βράδυ, κατά την επιστροφή, ρώτησα τις κόρες μου «Τι σας άρεσε περισσότερο το τριήμερο;». Έμειναν σιωπηλές. Σκέφτηκαν λίγη ώρα… Τότε η μεγάλη μου κόρη, χαμογελώντας, μου είπε, «Θυμάσαι εκείνο το χοτ ντογκ που μας πήρες χτες στον δρόμο; Εκείνο μου άρεσε περισσότερο από όλα!». Η μικρή μου κόρη συμφώνησε μαζί της με ενθουσιασμό … Το μεγαλείο της απλότητας!    

About Author

Κωνσταντίνος Τούφας

MSc Λογοθεραπευτής S.I.