Τί μας προσφέρει το παιχνίδι στο χιόνι

Έχετε φανταστεί τι οφέλη μπορεί να μας προσφέρει ένα παιχνίδι στο χιόνι; Οι περισσότεροι γονείς φοβούνται να εκθέσουν τα παιδιά τους στο κρύο και στο χιόνι, καθώς πιστεύουν πως παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι, όπως συνάχι, πυρετός και διάφορα ατυχήματα. Τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν χρησιμοποιώντας εσωθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφο, κασκόλ και κατάλληλα υποδήματα. Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι η χαρά για το μαγικό λευκό τοπίο που αντικρίζουν τα παιδικά ματάκια!

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που μας προσφέρει ένας απλός περίπατος στο χιόνι είναι η ενεργοποίηση του σώματος! Προκειμένου να περπατήσουν οι μικροί μας φίλοι στο χιόνι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μεγάλους μύες, πράγμα που ενισχύει την εκγύμνασή τους και βελτιώνει την αδρή κινητικότητα. Στην ενίσχυση της αδρής κίνησης συμβάλει η κατασκευή ενός χιονάνθρωπου και το πέταγμα μιας χιονόμπαλας, ο γνωστός σε όλους  μας χιονοπόλεμος.

Ακόμη, τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν και τις δεξιότητες της λεπτής τους κίνησης ζωγραφίζοντας στο χιόνι, είτε με τα ίδια τους τα δάχτυλα, είτε χρησιμοποιώντας άλλα εργαλεία, όπως ένα ξύλο που θα βρείτε στη φύση ή, αν επιθυμείτε να το κάνετε πιο διασκεδαστικό, με πινέλα και χρώματα, έχοντας ως καμβά το λευκό χιόνι.

Επιπλέον, οξύνει το πνεύμα και τη φαντασία και βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων. Με μία μικρή ενίσχυση από τους γονείς, τα παιδιά θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους να χρησιμοποιήσουν αυτό το υλικό που απλώνεται μπροστά τους.

Τέλος, μειώνει το άγχος και το στρες, αφού το λευκό τοπίο μόνο χαρά μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά. Προσφέρει ουσιαστικές και ποιοτικές  στιγμές με όλη την οικογένεια, καθώς μας ξεκολλά από τον καναπέ, την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μας κρατά υγιείς βγαίνοντας στον καθαρό αέρα, αποφεύγοντας τα μικρόβια που αναπτύσσονται κυρίως σε κλειστούς χώρους, ενώ, παράλληλα, μας φορτίζει με βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των οστών, των δοντιών και της καλής διάθεσης.

Ενημερωθείτε σήμερα!

Όσο πιο νωρίς ανιχνευθεί µια δυσκολία τόσο πιο εύκολη και αποτελεσματική θα είναι η αντιμετώπισή της.

Συμπληρώστε το ιστορικό.

Κλείστε ραντεβού

 
Share

Συντάκτης

Αναστασιάδου Δημητρά

Εργοθεραπεύτρια S.I.

Τούφας Κωνσταντίνος Κεντρο Ειδικών Θεραπειών
Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και θα σας ενημερώνουμε με τα τελευταία νέα και τις ειδικές προσφορές μας.

Με την εγγραφή κερδίζετε δώρο τα e-book
“Τα όρια στα παιδιά είναι αναγκαία!”

20 + 1 Σημεία Εγρήγορσης!”

“Ο ύπνος των παιδιών”

“Εκπαίδευση Τουαλέτας”