Δραστηριότητες για τα Χριστούγεννα

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η στιγμή που τα σχολεία θα κλείσουν κοντεύει. Πολλοί γονείς μπορεί ήδη να αναζητάτε δραστηριότητες, προκειμένου να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα και ήρεμα κατά τη διάρκεια των γιορτών. Το να σκεφτεί κάποιος δραστηριότητες που να είναι ευχάριστες και, παράλληλα,  δημιουργικές για τα παιδιά είναι δύσκολο ως ένα βαθμό, ενώ, για άλλους, μπορεί να φαντάζει ακατόρθωτο. Για τον λόγο αυτό, παρακάτω θα παρατεθούν πέντε δραστηριότητες που κανένα παιδί ή μεγάλος δεν θα μπορέσει να αντισταθεί. Το μόνο που θα χρειαστεί να έχετε είναι η καλή σας διάθεση και η ανάγκη για όμορφες οικογενειακές στιγμές.

  1. Μπορείτε να φτιάξετε μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας. Το γεγονός ότι θα δημιουργήσουν κάτι από την αρχή και θα το δουν τοποθετημένο στο δέντρο, τους ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι άπειρα (π.χ. χάντρες, χαρτόνια, κορδέλες, κ.ά.).
  2. Έχετε δοκιμάσει να κάνετε μαζί χριστουγεννιάτικα μπισκότα; Δεν υπάρχει παιδί που θα αρνηθεί να εμπλακεί σε αυτήν την διαδικασία. Τα παιδιά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν τα μαγειρικά σκεύη της μαμάς και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να λερωθούν με τις ζύμες και τις σοκολάτες.
  3. Το κυνήγι των κρυμμένων ζαχαρωτών είναι ένα εύκολο και, παράλληλα, διασκεδαστικό παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρύψετε τα ζαχαρωτά μέσα στο σπίτι και τα παιδιά, ακολουθώντας τις οδηγίες σας, να τα βρίσκουν. Αν θέλετε το παιχνίδι να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε να ετοιμάσετε γρίφους, όπου τα παιδιά θα πρέπει να τους λύσουν, προκειμένου να βρουν που βρίσκεται το ζαχαρωτό.
  4. Μην παραλείψετε το γράμμα στον Άγιο-Βασίλη. Ποιο παιδί θα πει όχι στο δώρο του; Μπορείτε, είτε να ψάξετε μία έτοιμη κάρτα από το διαδίκτυο που θα χρειαστεί απλά να γράψετε τα απαραίτητα στοιχεία, είτε να προμηθευτείτε χαρτόνια, μαρκαδόρους και χρυσόσκονες και να το ετοιμάσετε μόνοι σας.
  5. Σκηνοθετήστε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Διαβάστε το, αφήστε το παιδί σας να βρει τους ήρωες, κάντε επιδρομή στην ντουλάπα και βρείτε τις ενδυμασίες. Ολοκληρώνοντας το face painting, φωνάξτε τους παππούδες και παρουσιάστε το! Α! Να μην ξεχάσετε να τους κεράσετε και τα χειροποίητα μπισκότα σας!

*Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν επιλεχθεί από την εργοθεραπευτική σκοπιά, καθώς περιέχουν ασκήσεις λεπτής  κινητικότητας, ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργηκότητας και εκμάθηση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου.

Ενημερωθείτε σήμερα!

Όσο πιο νωρίς ανιχνευθεί µια δυσκολία τόσο πιο εύκολη και αποτελεσματική θα είναι η αντιμετώπισή της.

Συμπληρώστε το ιστορικό.

Κλείστε ραντεβού

Share

Συντάκτης

Αναστασιάδου Δημητρά

Εργοθεραπεύτρια S.I.

Τούφας Κωνσταντίνος Κεντρο Ειδικών Θεραπειών
Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και θα σας ενημερώνουμε με τα τελευταία νέα και τις ειδικές προσφορές μας.

Με την εγγραφή κερδίζετε δώρο τα e-book
“Τα όρια στα παιδιά είναι αναγκαία!”

20 + 1 Σημεία Εγρήγορσης!”

“Ο ύπνος των παιδιών”

“Εκπαίδευση Τουαλέτας”